Uncategorized

Bilindustrimangel forårsaget af den globale chipmangel kunne have været undgået

Tidspunktet for den globale semi-ledende chipmangel kunne ikke være værre. På et tidspunkt med betydelig omvæltning i bilindustrien, for ikke at nævne at kæmpe med en ødelæggende pandemi, var den sidste nødvendige ting forstyrrelse af forsyningskæden.
Den situation, vi befinder os i, har ført til, at flere større producenter skal skalere tilbage eller i nogle tilfælde stoppe hele deres produktion. Kunne dette være undgået? Nogle vil sige, at sektoren kunne have forudset denne udfordring og taget skridt til at afbøde mod den. Det har været tydeligt i nogen tid, at smartphone -virksomheder, såsom Apple og Samsung, fremstiller i betydelige mængder og til sidst ville blive en formidabel konkurrent for bilproducenterne.

Halvledermangel rammer fortsat bilproduktion

Derefter skal vi overveje kompleksiteten af ​​teknologi, der kræves i en moderne bil. Da jeg først startede i min karriere som bilingeniør for mere end fire årtier siden, var biler omtrent lige så teknologisk komplekse som en myrstandard-lommeregner. Nu indeholder de omkring 100 millioner kodningslinjer, da både infotainment og køresystemer er meget afhængige af kompleks software for at holde showet på vejen. Bogstaveligt talt.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

Disse faktorer kombinerede betyder, at chipmangelen på mange måder var uundgåelig, men ikke uhåndterlig. Spørgsmål skal med rette stilles om modstandsdygtigheden og fleksibiliteten af ​​både forsyningskæder og arbejdsstyrke modeller for producenterne, der er mest påvirket af chipmangel. De globale nedlukninger på grund af Covid-19 har fremhævet revnerne i kæden, der uden tvivl vil blive behandlet.
Mens ingen kunne have forudsagt starten af ​​pandemien, har der helt klart været en unøjagtig forudsigelse af efterspørgslen. På trods af makroøkonomiske usikkerheder på grund af pandemien er de økonomiske udsigter på husholdningsniveau meget mere positiv. Med helligdage ude af spørgsmålet blev pendling ikke længere et afløb på tegnebogen og meget lidt andet at bruge penge på, at købe en ny bil blev et logisk træk for mange forbrugere. Dette forårsagede en stigning i efterspørgslen på et tidspunkt, hvor udbuddet af semi-ledende chips blev stoppet. Det kræver ikke en Nobelpris for økonomi at forstå konsekvenserne af denne kombination.
I sidste ende kunne industrien og måske burde have undgået omfanget af den indflydelse, som chipmangel har haft på bilproduktionen-men det ville være uretfærdigt at sige, at det er et selvpåført sår. Der er uden tvivl lært lektioner i bestyrelseslokaler over hele verden, da ledere søger at forhindre denne form for volatilitet og variation i forsyningskæden, der forårsager så meget forstyrrelse, som den har gjort i de sidste 12 måneder.

Klik her for at læse mere fra Andy Palmer …

uck

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top